BUKTI EBOOK SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA - MASTER CLASS SHOPPERMANIAC

BUKTI EBOOK SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA

Jana 4 Angka Dengan Funnel Ini

BUKTI EBOOK SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA ( DATA ANALISIS SELAMA 8 BULAN) 

BUKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA


Table Of Content:
KEMAS KINI ARTIKEL 2021 - 2023
ADAKAH MASTERCLASS KAMI INI TIPU
BERMULANYA BRANDING SHOPPERMANIAC
BERMULA KEDAI SHOPEE SHOPPERMANIAC
SHOPEE ADS KEDAI SHOPEE SHOPPER MANIAC
MISI KEDAI SHOPEE SHOPPERMANIAC 2021
KEJAYAAN  KEDAI SHOPEE SHOPPERMANIAC
CABARAN DALAM KEDAI SHOPEE SHOPPERMANIAC
KESIMPULAN BUKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA
EBOOK SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP / MASTERCLASS SHOPPERMANIAC



UPDATED NOVEMBER 2023

KEMAS KINI ARTIKEL 2021 - 2023

Artikel ini telah ditulis pada awal tahun 2022 dan banyak perubahan telah berlaku pada dunia bisnis Online serta perkembangan kami dalam Shoppermaniac ( Sebelum Itu dikenali Shopee Funnel Sales Meletup)


Kami publishkan semula artikel ini pada tahun ini agar nampak lebih refresh dengan maklumat terkini dan membuktikan kami telah berdiri disini selama 3 tahun melalui EBook kami yang membantu ramai Seller Shopee berkembang. 

16  minit pembacaan adalah amat pajang tetapi kadang kala perlu untuk membuktikan we are still alive..hahahahaha.


ADAKAH MASTERCLASS KAMI INI TIPU

Salam sejahtera pada semua rakan-rakan bisnis online Ramai yang tertanya wajarkah jika anda membeli produk kami iaitu EBook kami . Adakah MASTER CLASS SHOPPERMANIAC  ini boleh diterima pakai sebagai "valid" guru online.


Satu soalan yang patut kami jawabkan sebelum kami menerangkan lebih lanjut siapa kami.Kami disini memberi perkhidmatan kaunseling serta EBOOK yang terdiri dari 3 dasar utama iaitu membuat jualan di Shopee berpandukan EBOOK SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP kami.
BUKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA

EBook ini adalah produk utama kami pada tahun 2021 semasa ia dilancarkan dan saya boleh katakan ia sebuah EBook yang telah lengkap dari segi data dan kajian kami.

EBOOK SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP kami terdiri dari lima funnel utama iaitu Produk Listing, Produk Winning, Marketing, Maintenance dan Advanced Sales.

Anda boleh dapatkan penerangan lanjut di bahagian akhir artikel ini dimana kami masukkan link.


Kami juga memberi perkhidmatan EBOOK BLOGGER MELALUI BLOGSPOT. Buat permulaan EBOOK kami hanya menerangkan bagaimana untuk mendaftar website anda menggunakan blogspot. Anda boleh lihat contoh blog kami shoppermaniac.com

Perkembangan tutorila blogging ini telah kembangkan pada tahun 2023 dengan memberi sistem bagaimana menjana tarfik sehingga 15Kpageview sebulan melalui teknik terkini dan pada tahun 2023 kami berjaya membuktikan blog ini mencapai pageview sehari melebihi 500 view.




Selain itu kami juga memberi perkhidmatan EBOOK FACEBOOKS ADS TANPA WEBSITE dimana kami memberi tips membuat iklan kedai Shopee anda secara efektif menggunakan funnel istimewa kami. Ia merupakan sebuah buku yang telah lengkap dari segi menggunakan ADS MANAGER secara efektif dan proven.

Kami telah lama berkecimpung dalam dunia digital ini semenjak 11 tahun yang lalu melalui website dan beranjak menimba ilmu di dunia marketplace khususnya Shopee semenjak 3 tahun yang lalu. Manakala Facebook Ads kami mula berjinak semenjak 5 tahun yang lalu.


BERMULANYA BRANDING SHOPPERMANIAC

Pada tahun 2021 kami merancang untuk beralih kepada dunia perkhidmatan dan pendidikan sebagai salah satu cabang bisnis on line kami setelah kami  siap membuat EBOOK pertama kami iaitu SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP pada tahun 2021.

Kami berfikir siapa yang akan mengenali kami dengan menjual EBOOK SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP yang berharga RM100 dan bersaing dengan otai-otai diluar sana.

UKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA

Kami pun bermula dengan membuat You Tube Channnel kami iaitu Shoppermaniac yang secara tidak sengaja kami namakan. Kami memilih nama ini sebab ia mempunyai nilai yang bombastic dan melambangkan keazaman kami.

Video pertama kami mula diterbitkan pada bulan Jun 2021 kalau tidak silap dimana kami mempromosikan EBOOK SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP kami.

Semasa proses video ini berjalan kami berfikir bagaimana untuk memastikan You Tube Channel ini mempunyai konten-konten yang sesuai. Kami mahu You Tube Channel Shoppermaniac ini berkembang lama.

Lalu kami membuat 3 segmen dalam You Tube Channel kami yang kami mahir iaitu Tips Blogging, Tips Shopee dan Tips Facebook Ads. Perlu diingat tujuan kami membuat You Tube Channel ini adalah mempromosi EBOOK kami pada mulanya dan kini menjadi minat kami.

Dan kini kami branding semula EBook kami dengan nama MasterClass Shoppermaniac yang merangkumi detail Shopee, Blogging dan Facebook Ads.

Kini pada tahun 2023 branding kami mula berkembang bukan sahaja di You Tube Channel malah di Facebook Pages, Instagram, Pinterest, Tik Tok, Tumbler, Reddit dan juga Blog ini.

▶️ https://pin.it/2owEpmL ( PRINTEREST)
▶️ https://www.tiktok.com/@shoppermaniac (TIKTOK)
▶️ https://www.facebook.com/profile.php?id=100088090907545&mibextid=ZbWKwL (FACEBOOK PAGES)
▶️ https://www.instagram.com/shopermaniac/ (INSTAGRAM)
▶️ https://www.youtube.com/@shoppermaniac (TIPS BISNIS ONLINE)
▶️ https://www.youtube.com/@lubokshoppermaniac (LUBOKSHOPPERMANIAC)
▶️ https://www.youtube.com/@shoppermaniacshort (SHOPPERMANIACSHORT)
▶️ https://www.shopeefunnel.com (LANDING PAGES MASTER CLASS)
▶️ https://www.shopeefunnel.online (ARTIKEL TIP BISNIS ON LINE)
▶️ https://www.shoppermaniac.com (BLOG SHOPPERMANIAC)
▶️ https://www.shoppermaniacstore.com/ (ECOMMERCE SHOPPERMANIAC)
▶️ https://shp.ee/bf3ddkb (KEDAI SHOPEE SHOPPERMANIAC)
▶️https://t.me/shoppermaniac ( Telegram)
▶️http://www.linkedin.com/in/shoppermaniac-masterclass-4939a126b( Linkedin)
▶️https://twitter.com/lindabeauties



BERMULA KEDAI SHOPEE SHOPPERMANIAC

Setelah beberapa lama, kami berfikir adalah lebih baik kami membuat You Tube Channel kami berdasarkan "real story" atau kisah benar dengan membina sebuah kedai Shopee yang kami namakan Shoppermaniac sebagai dasar tutorial You Tube Channel  ini pada bulan Jun 2021 secara rasmi.

Maka kami menggunakan Shoppermaniac Shopee ini sebagai contoh melalui EBOOK Shopee Funnel Meletup kami ini realistik yang boleh menjana sales anda hingga 400%.

UKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA

UKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA

Kami menggunakan Kedai  Shopee yang baru kami ujudkan untuk bisnis baru kami pada Mar 2021 yang belum kami usahakan dan kami menukar nama kepada Shoppermaniac mengikut nama You Tube Channel kami.

UKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA

Diatas ini adalah data jualan Kedai Shopee Shoppermaniac kami dengan jualan RM53 sahaja sebulan pada bulan Ogos 2021 menandakan kami memulakan tutorial dengan kedai Shopee yang amat baru.

Jualan RM53 kami perolehi dengan jualan satu produk winning yang kami gunakan dalam EBOOK SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP kami. Tapi jualan RM53 ini semua pihak setuju ianya amat rendah.

Kedai Shopee Shopppermaniac kami buat berdasarkan beberapa kriteria agar tidak terkeluar dari tutorial kami :

1. Hanya menggunakan produk dropship sahaja ( Save Value, Kumoten, DSM, CICO)
2. Hanya membuat Shopee Ads maksimum RM50
3. Dikendalikan oleh satu admin sahaja ( Hanif Idrus) 
3, Menggunakan keseluruhan teknik Shopee Funnel Sales Meletup. 

Kami tetapkan kriteria ini supaya tidak tersasar dari objektif kami yang ingin menumpukan produk dropship yang memberi margin untung 15% - 20% ke atas.

Kini kami hanya menggunakan Save Value sahaja. Dahulu kami menggunakan Cico tetapi dropship tersebut telah tutup.



SHOPEE ADS KEDAI SHOPEE SHOPPER MANIAC


UKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA

Sejarah top up Shopee Ads kami pada bulan Dec 2021 dan yang terbaru pada 2/1/2022 dimana saya menggunakan budget yang rendah. Perlu diketahu Shopee Ads top up minimum adalah RM20. Dimana pada December kami top up sebanyak RM60 sahaja.

BUKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI


MISI KEDAI SHOPEE SHOPPERMANIAC 2021 HINGGA 2023

KPI kami pada tahun 2021 untuk Kedai Shopee Shoppermaniac adalah sales yang konsisten iaitu setiap bulan mempunyai sales dimana kami mencadangkan RM500 hingga RM1000 sebulan.

Goal EBOOK SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP kami ialah tidak mahu ada turun naik sales yang tidak konsisten. Kami anggarkan buat permulaan kami gunakan KPI RM500- RM1000 sebagai penanda aras. 

Pada tahun 2022 kami telah berjaya menjana RM3000 sebulan dan pada tahun 2023 kami telah berjaya menjana RM6000 sebulan.

Pada  pertengahan 2023 sales kami menurun dengan amat drastik apabila salah asatu sropship utama kami CICO telah tutup dan mengganggu sales kami keseluruhan.


KEJAYAAN  KEDAI SHOPEE SHOPPERMANIAC

UKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA

Pada bulan September kami berjaya membuat jualan sebanyak RM559 sahaja. Bermakna kami mula memecahkan target KPI kami setelah 3 bulan pertama kami.  Ertinya dalam 3 bulan kami telah berjaya mendapat goal kami.

Pada ketika ini kami telah mempunyai beberapa produk Winning yang mula menghasilkan jualan satu persatu.

Kami sememangnya membuat beberapa produk winning seawal 3 bulan yang lalu dan sedikit demi sedikit produk winning kami mula menunjukkan hasilnya pada pendapat saya berdasarkan algoritma Shopee yang mula memahami kata kunci produk kami.



UKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA
Kami berjaya mencapai jualan konsisten dan meningkat kepada RM1000 ++ pada bulan December 2021. 

Pada ketika ini produk wining kami mula memberikan jualan yang konsisten dari masa ke semasa dan penambahan produk winning memberi kelebihan kepada jualan kami.


Peningkatan dari segi buyer dan juga pageview memberi impak yang kuat pada kami. Teori kami mencari trafik membuahkan sales adalah benar. Lagi tinggi trafik lagi potensi sales anda.


Melalui pengiraan asas data diatas menunjukkan 1000 pageview memberi 2% jualan untuk kedai kami. Ianya rasional dalam kaca mata E-Commerce kerana nilai jualan dalam 1% hingga 5% sahaja dari keseluruhan trafik.

Sememangnya teknik Funnel Produk Listing, Produk Winning dan Marketing memainkan peranan yang amat penting dalam permulaan sales kepada kedai anda.

Kami juga menjumpai satu perkara yang menarik, produk winning itu akan mula menghasilkan impak yang kuat setelah 3 bulan dan paling kurang setelah 2 bulan anda kemaskini.


PRODUK WINNING SHOPPERMANIAC

Jika anda lihat pada awal persiapan kedai Shopee Shoppermaniac kami, ubat semut merupakan produk kami yang paling laku. 

Anda boleh lihat dalam EBook Shopee Funnel Sales Meletup, kami memasukkan 2 produk contoh iaitu Ubat Semut dan Nyamuk menjadi salah satu jualan terbaik kami setelah beberapa bulan kami lancarkan EBook ini

Ini bermakna seperti yang katakan sebelum ini, produk winning akan mula muncul secara konsisten selepas 2 bulan ke atas.

UKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA
Ini adalah sebahagian produk Winning kami dan anda boleh memeriksa jumlah jualan dan review yang kami terima melalui produk wining kami ini. 

Dan jika anda pergi laman homepage kami anda akan melihat beberapa potensi produk winning kami yang semakin bertambah walau pun belum mencecah lebih 20 sold ke atas. tetapi anda kena sabar dan yakin dengan produk winning anda.

Masakan anda tidak yakin setelah anda membuat kajian berdasarkan Funnel Produk Winning kami, anda pasti tidak akan salah memilih produk winning.




ANALISA JUALAN SHOPPERMANIAC 2021

BUKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA


Sebelum saya mulakan, anda boleh download raw data yang saya ambil dan masukkan ke lampiran ini. Saya ingin buktikan data ni adalah benar. Data ini ini saya ambil dari Seller Shopee dashboard - Business Insight - Sales and Service.

Di atas adalah data jualan kedai Shopee Shoppermaniac pada tahun 2021 dan seperti kami katakan pada bulan Jun baru kami fokus pada kedai Shoppermaniac sebagai asas You Tube Channel ni.

Kedai ini mula ditubuhkan pada bulan Mar dan 3 bulan pertama adalah bulan memasukkan produk serta membuat produk listing secara aktif. Dimana saya banyak kali mengatakan produk listing memainkan peranan yang amat penting dan ianya memakan masa. Dan kami secara peribadi memerlukan 2 bulan membuat produk listing dan memasukkan produk.

Pada ketika itu jualan mula terasa setelah kami membuat beberapa produk winning serta marketing pada bulan June.dengan jualan RM367 sahaja dan juga secara rasmi Kedai Shopee Shoppermaniac kami menjadi asas You Tube Channel kami.

Pada bulan July/ Aug adalah tindakan membina Produk Listing dan marketing kami berdasarkan Shopee Funnel Sales Meletup kami. 

Malangnya pada bulan Aug kami telah dikenakan penalti oleh Shopee dan jualan terus menjunam. Pada masa ini kami tumpukan Produk Winning dan Marketing.

Bermula pada bulan Sept kami mula memecahkan KPI kami dengan membuat jualan RM500 keatas dan ianya berterusan hingga bulan Dec mencecah RM1000 dan pastinya ia akan meningkat .

Tetapi pada bulan Nov kami telah dikenakan penalti dan sekali lagi jualan kami merundum jatuh. Penat melayan penalti Shopee ini...

Kesimpulannya sales kami meningkat seiring dengan pertambahan produk winning dan marketing kami yang konsisten. Sekali lagi EBOOK Shopee Funnel Sales Meletup kami dibuktikan keberkesanannya.


SHOPPERMANIAC RM SALES  VS QTY SALES

Dalam analisa kedai Shopee kami ini kami melihat jumlah jualan produk sebagai titik tolak kemajuan kedai kami ini bukannya jumlah jualan RM kami ini. 

Sebagai dropshipping anda menjual pelbagai produk dengan pelbagai harga. Dan jika kami membuat analisa melalui sales sebagai tanda aras keberkesanan EBook kami ini, ianya tdak adil.

Sebagai contoh pada bulan ini anda mendapat jualan RM500 dengan kuantiti berjumlah 45 produk sahaja. Dan pada bulan seterusnya anda mendapat jualan RM500 juga tetapi jualan produk hanya 33 produk sahaja.

Kenapa ini berlaku kerana harga barangan berbeza-beza. 

Untuk membuktikan EBOOK Shopee Funnel Sales Meletup kami ini adalah sebuah EBook dalam menjana produk winning dan melalui produk winning kita akan berjaya membuat sales. Mahu tak mahu kami terpaksa banding jumlah produk jualan.
Bukannya jumlah sales RM kami !!!!!!

Jumlah produk jualan yang semakin tinggi bermakna produk anda adalah produk winning. 

BUKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA




Contoh diatas kita melihat pertambahan jualan produk sudah semestinya memberi sales yang tinggi.

Tetapi anda bandingkan bulan June dan July dimana pada bulan June, 19 produk terjual dengan jualan RM367 TETAPI pada bulan July, jualan produk 15 sahaja tetapi jualan RM375.

Bandingkan bulan July dan Nov ( kena penalti) jumlah jualan produk masing-masing 15 produk tetapi sales RM kami berbeza.

Kesimpulannya, pada tahun 2021 kedai Shoppermaniac kami melalui pertambahan produk winning yang semakin meningkat (kecuali bulan penalti ) dan impak sebenar-benarnya dapat dilihat pada bulan Dec dan Januari 2022 konsisten jumlah produk jualan kami. 
( Januari data kami ambil hingga 16/1 sahaja)

Kami sebenarnya tidak perlu tunjukkan perbandingan jumlah produk terjual vs jumlah sales kerana melalui data RM  sales sudah mencukupi tetapi untuk mengukuhkan bahawa Funnel kami adalah yang terbaik dari segi mencari produk winning yang tepat.

TETAPI jika anda founder dan menjual produk anda, katakan RM50 ringgit dan pada bulan DEC total jumlah produk anda ialah 53 produk. Anda kalikan RM50 X 53 produk= RM2650!!! Bayangkan....

EBook Shopee Funnel Sales Meletup kami sesuai untuk semua jenis perniagaan.


PELUANG SHOPPERMANIAC DI ADD TO CART 


UKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA

Peluang untuk meningkatkan sales sentiasa ujud jika anda melihat data ADD To Cart vs Qty Sales kami dimana jumlah terbesar ialah pada bulan DEC dimana add to cart sebanyak 153 tetapi jualan hanya 53 produk sahaja.

Data bahasa ECommerce dipanggil Abondoned cart dan dalam bulan Dec abandoned cart ialah sebanyak 100 dimana jika kami dapat memujuk dalam 10% sudah mencukupi menambahkan sales yang  lebih tinggi.

Oleh itu dalam tahun 2022 kami akan fokus dalam memperbaiki abondened cart kami dimana kami melihat wang yang sudah berada di tangan cuma belum digenggam lagi.

Bagaimana caranya, akan kita kongsi dalam You Tube Channel kami. 


CABARAN DALAM KEDAI SHOPEE SHOPPERMANIAC

1. Cabaran utama dalam menguruskan kedai Shopee dropship ini ialah persaingan harga yang amat sengit. Walau pun kedai kami mempunyai lebih dari 600 produk namun untuk menjumpai produk winning dengan harga yang kompetatif amatlah sukar dan menjerihkan.

2. Cabaran kedua ialah mematuhi polisi Shopee yang agak ketat hingga sepanjang lapan bulan saya telah kena sebanyak 2 penalti yang rasmi iaitu :

a. Not fullfillment shipping - dimana produk tersebut telah habis stok dan kami kenselkan dan kena 1 penalti.

b. Pre-Order - Pada mula-mula kedai Shopee Shoppermaniac ini ditubuhkan saya sertai  Kumoten dan banyak produk kami shipping mengambil masa 7 - 14 hari jika shipment dari China. 

Kerap kali kami dimarahi oleh customer dan atas sebab itu kami telah menukar shipping setting pre-order kepada 7 hari pada semua produk kerana lagi mudah kan.

Dan impaknya, kami kena penalti.kerana undang-undang Shopee hanya 10% dari keseluruhan produk sahaja dibenarkan Pre-Order.

Penalti oleh shopee bermakna kedai anda akan kurang mendapat pendedahan dari Shopee dan secara automatik sales anda merundum. Walau pun anda kena penalti keseluruhan hanya berjumlah 1 penalti. Impaknya terasa selama 14- 28 hari melalui pengalaman kami.

Jangan kena penalti oleh Shopee walau apa pun terjadi !!!



3. Cabaran dimarahi pelanggan adalah cabaran yang berterusan dengan pelbagai sebab seperti lambat shipping, barangan salah atau rosak dan pelbagai lagi. Sepanjang 8 bulan kedai Shopee Shopppermaniac alami 2 kes barangan rosak.

Dan tindakan kami ialah kami mengganti barangan tersebut tanpa soal jawab kerana tak mahu pening kepala. Walau bagaimanapun jika anda ikuti prosedur Shopee, anda boleh menolak barangan tersebut jika anda mahu.  Tetapi seperti saya katakan saya tak nak pening kepala.



KESIMPULAN BUKTI SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP KAMI BERJAYA

Dari data yang dilampirkan diatas, anda masih meragui teknik Shopee Funnel Sales Meletup kami, saya tak dapat hendak buktikan lagi kerana data yang saya tunjukkan ini jelas membuktikan Ebook kami ini terbukti menjana sales kedai anda secara konsisten.

Pada tahun 2022 ini kami mempunyai KPI baru untuk kedai Shopee Shoppermaniac dengan sales sebanyak RM3000 sebulan !!!!!!!!!!!! dan kami berjaya mencecah RM3000 hingga kini RM6000 sebulan.


Mindset

Walau bagaimana pun untuk berjaya di kedai Shopee ini anda tidak boleh bergantung pada Ebook kami sahaja tetapi memerlukan mind set yang kuat dari anda. 

Melalui data, untuk sebuah kedai Shopee dropship berjaya memerlukan selama 4 - 6 bulan baru anda akan melihat hasilnya.

Dalam 2 bulan pertama adalah bulan yang paling memenatkan untuk anda memasukkan produk serta membuat produk listing. Dan selepas itu anda kena mencari produk Winning serta membuat marketing yang kami berikan contoh. 

Semuanya melelahkan anda.

Selepas itu anda kena memastikan maintenance dilakukan dari masa ke semasa agar kedai anda sihat sentiasa. Di bahagian Produk Winning, saya ada lampirkan beberapa produk winning kami dan terdapat satu produk yang kami delistkan. Perasan tak?

Kami delistkan kerana stoknya telah tiada dan walaupun ia merupakan produk winning tetapi jika kekerapan stok tiada adalah lebih baik kami buang.Itu salah satu keputusan dan maintenance anda harus lakukan.


You Tube Channel 

Selain itu saya mewajibkan anda melihat You Tube Channel kami dimana kami memberikan tips-tips tambahan teknik Shopee yang kami kongsi semasa kami membuat ekperimen di Kedai Shopee Shoppermaniac ini.

You Tube kami adalah sejarah perjalanan Kedai Shopee Shoppermaniac kami dan kami berkongsi masalah dan penyelesaiannya. 

Jika anda mendapatkan EBOOK SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP kami dan tambahan menelaah setiap tips / teknik Shopee kami di YOU Tube, anda lebih mudah memahaminya kerana penjelasan mendalam telah diberikan di EBOOK dan  melalui You Tube Channnel, kami menerangkan terma sesuatu topik anda adalah sama dengan EBook kami.

Pendek kata sebaik sahaja anda membeli Ebook kami anda mendapat ilmu yang berterusan dari kami tetapi yang membezakan anda dengan orang lain, Anda dah memahami topik / terma perbualan yang saya terangkan di Ebook kami tetapi  tidak terangkan secara mendalam di You Tube Channel ini.

Kerana EBOOK kami adalah untuk mereka yang benar-benar serius mahu kembangkan dunia bisnis on line mereka.



Ebook Shopee bersistem Atau Sales Funnel 

Melalui penjelasan data yang saya berikan anda dapat melihat perkara-perkara penting dalam menjayakan bisnis on line anda perukan teknik yang bersistem  dan kami berikan satu persatu jalan yang harus anda tempuhi beserta maklumat tambahan di You Tube Channel kami SERTA anda boleh hubungi kami ( khas untuk pembeli EBook sahaja) 


Masukkan Produk Dropship Sebanyak Yang Mungkin

Melalui kajian kami dan kami agak terkejut ialah jika anda menjual melalui dropship anda harus memasukkan seberapa banyak produk yang boleh. NIche dalam bisnis dropship yang memberi keuntungan kecil tidak sesuai untuk membuat niche.

Dari You Tube Channel, kami menerangkan jika boleh buat kedai ikuti niche namun jika gunakan dropship, tak perlu. Teori lagi banyak produk lagi mudah dijual dan lagi mudah mencari Produk Winning.



Akhir kata, hanya  8 bulan saya berjaya membuktikan pada bahawa EBook Shopee Funnel Sales Meletup kami efisen menjalankan perniagaan dropship yang sengit. Kami bukan tak boleh lampirkan what apss testimoni dari pelanggan kami berkata EBook kami ini bagus!! 

Tapi kami mahu kelainan dengan membuktikan anda "REAL STORY" kami selama 8 bulan bersama anda di You Tube Channel dimana kami menunjukkan perkembangan kedai Shopee Shoppermaniac dari segi contoh produk winning, kesalahan marketing serta pelbagai lagi. Anda boleh lihat segala-galanya di sana..

Dan yang penting, kedai anda tidak kekal dengan begitu sahaja tetapi semakin berkembang dengan peningkatan sales jika anda amalkan setiap funnel serta nasihat yang saya berikan.

Saya bukan mahu menjual tetapi ingin menunjukkan kepuasan hati saya telah berjaya selesaikan misi yang amat panjang ini, Tetapi ia belum berakhir, kini kita akan ke FASA KEDUA pada 2022 dimana:

1. Target Kedai Shopee Shoppermaniac Sales Sebulan RM3000 Berjaya
2. You Tube Subsciber 1000 subs Berjaya
3. Blog pageview sebulan 15K atau 500 pageview sehari ( Funnel Advanced Sales)  Berjaya

JIKA ANDA BELUM DAPATKAN EBOOK KAMI DAPATKAN SEKARANG DAN JANGAN LUPA SUBCRIBE YOU TUBE CHANNEL KAMI.




EBOOK SHOPEE FUNNEL SALES MELETUP / MASTERCLASS SHOPPERMANIAC

Pada tahun 2023 ini saya membuat perubahan pada Membership Diamond iaitu membership plan untuk pembelian Masterclass Shoppermaniac kami.

Saya membuat  perubahan disebabkan ada beberapa komplain dari pelajar-pelajar kami yang kata link Ebook kami  berterabur. Saya telah mengemaskini Membership Diamond Portal kami supaya ia lebih friendly dengan pengguna.

Anda boleh baca perubahan yang kami lakukan pada tahun 2023 dan kami jangkan lebih banyak faedah yang akan anda perolehi pada tahun 2024 nanti.

MASTER CLASS SHOPPERMANIAC VERSI 2023 LEBIH MANTAP

Jualan di Shopee tidak berhenti di sini sahaja sebaik sahaja anda mendaftar dengan Shopee. Anda memerlukan tenaga yang banyak untuk memastikan kedai Shopee anda berjaya serta melawan beratus ribu seller Shopee yang berada diluar sana.

Anda memerlukan strategi yang unik dan berlainan untuk melawan mereka.Metod yang sama tidak boleh digunapakai lagi jika anda mahu berjaya di Shopee.

Anda memerlukan Sales Funnel Shopee yang efektif serta sistematik membawa perjalanan kedai Shopee anda ke arah yang betul. Iaitu menjana sales semaksimum yang mungkin.

BAGAIMANA MENDAFTAR SEBAGAI SELLER  SHOPEE 2022

BAGAIMANA MENDAFTAR SEBAGAI SELLER  SHOPEE 2022


Dapatkan maklumat yang lebih lanjut tentang Shopee Funnel Sales Meletup kami.

Related word: shopee,shopee seller,shopee express, shopee online, shopee malaysia,shopee food, shopee login, shopee online malaysia murah, shopee indonesia, shopee customer service, shopee affiliate program, shopee apk, shopee app, shopee ads, shopee almari baju, shopee affiliate login, shopee ambassador program, shopee account, shopee app for pc, shopee apk mod, shopee baju, shopee baju raya, shopee baju wanita dewasa, shopee basikal, shopee baucer, shopee bot, shopee background, shopee career, shopee centre, shopee cod, shopee china, shopee com, shopee cashback, shopee candy, shopee credit card, shopee code, shopee download, shopee delivery, shopee download apk, shopee delivery tracking, shopee download pc, shopee dropship, shopee driver, shopee drop off point near me, shopee express tracking number, shopee express contact, shopee express near me,shopee express rider, shopee food rider,shopee free shipping voucher,shopee food delivery,shopee free shipping voucher code,shopee food merchant,shopee food customer service,shopee fortune box scammer,shopee founder,shopee guarantee,shopee game,shopee google,shopee gift card,shopee google pay,shopee go,shopee games,shopee garena my, shopee guarantee maksud, shopee hotline, shopee hq, shopee hack unlimited money, shopee hack, shopee haul, shopee hub, shopee hoodie, shopee history, shopee handbag, shopee my,shopee malaysia app, shopee malaysia login, shopee malaysia office, shopee mobile malaysia sdn bhd, shopee merchant, shopee new user voucher rm20, shopee no tracking, shopee new user voucher, shopee nombor telefon, shopee new seller support package, shopee net worth, shopee near me, shopee no, shopee netflix, shopee online malaysiashopee, spaylater,shopee shopee, shopee standard delivery, shopee seller affiliate programme, shopee seller affiliate, shopee seller assistant, shopee seller affiliate program, shopee seller account banned, shopee seller ask to cancel order, seller shopee co id, seller shopee centre malaysia, seller shopee com, seller shopee com my, seller shopee center philippines, seller shopee cod, seller shopee chat, seller shopee free shipping, seller shopee food, seller shopee fee, seller shopee free shipping program, seller shopee free shipping rm15, shopee seller how to set free shipping

Catat Ulasan