APAKAH NILAI RM100 PADA TAHUN 2022 - BLOG SHOPPERMANIAC

APAKAH NILAI RM100 PADA TAHUN 2022

APAKAH NILAI RM100 PADA TAHUN 2022

Pada zaman 80an dahulu saya masih teringat beli gula aiskrim harga RM0.20 sahaja dan jika anda dapat masa kecil dapat RM2 anda boleh makan macam-macam hingga kenyang perut.

Itulah hebatnya nilai wang Malaysia pada awal 80an dan 90an. Panggung wayang pula harga tiket cuma RM1.80 sahaja tapi dahulu semuanya kerusi kayu ler...hahaha.

Tapi kini nilai wang Malaysia amat rendah sekali. Apakah nilai RM100 pada masa sekarang?

Nilai RM100 pada masa sekarang, kalau keluar makan 4 orang di ikan bakar Melaka tak cukup!! anda paling kurang kena bayar RM200 minimum.

Nilai RM100 kalau bawa 1 troli ke Tesco atau supermarket, tak tahu nak beli barang dapur apa. Ikan kembong sekilo pun dah mencecah RM25 ( sekilo tu maksimum 5 ekor ikan sahaja) 

Apatah lagi pada tahun 2022, kerajaan umumkan pelarasan gaji minimum RM1500. Gaji belum selaras lagi barang dah naik harga dan sasaran kerajaan pada tahun 2022 ini harga barangan akan naik sehingga 60%!!

APAKAH NILAI RM100 PADA TAHUN 2022


Dan anda salah yang membaca artikel atau menonton video ini tentu tidak akan menyangkal kata saya ini kan . Ini adalah fakta yang sebenar dan mahu tak mahu semua rakyat Malaysia harus menelan realiti ini.

Namun apakah tindakan anda sebagai pemberi nafkah kepada keluarga anda. Pak Menteri  dahulu pernah katakan buat 2 kerja untuk menghadapi kelansungan hidup atau dalam bahasa fakta ialah anda kena kerja 16 jam sehari.


APAKAH NILAI RM100 PADA TAHUN 2022

Dan saya akui anda harus membuat 2 kerja jika mahu teruskan kelansungan hidup anda. Tetapi mampukah anda membuat 2 kerja dalam sehari? 

Anda tidak mempunyai kehidupan jika bekerja sedemikian. Pendek kata anda hidup di dunia ini untuk bekerja sehingga menghembuskan nafas yang terakhir.

Dan yang pastinya nilai RM100 anda makin lama makin kurang nilianya, Tetapi berita baiknya  anda boleh gunakan RM100 untuk menimba ilmu dan mempertingkatkan kewangan keluarga anda.


APA TINDAKAN ANDA UNTUK MASA DEPAN ANDA

Saya memang mencadangkan anda terpaksa membuat 2 kerja tetapi bukannya pekerjaan fizikal sebaliknya pekerjaan on line.

Dan anda boleh bermula dengan menjual produk anda di Shopee atau membuat dropship di Shopee. Anda boleh menjadi seller bila-bila masa sahaja. Tetapi anda memerlukan ilmu bisnis on line sebelum melangkah ke dunia digital ini.

Dengan RM100 ini anda mampu memperolehi teknik bagaimana membuat jualan secara efektif di Shopee, anda mampu mempelajari menjana pendapatan pasif melalui blogging dan anda mampun melonjakkan ROI anda dengan membuat Facebooks Ads.

Malah anda juga akan memperolehi pelbagai EBook tambahan serta video tip Shopee, Blogging dan Facebook ads yag berdurasi 40 jam ++ dan akan di tamnah dari masa ke semasa.

Itulah nilai RM100 untuk sebuah ilmu jika anda benar-benar berminat untuk membantu diri anda dan keluarga anda 

Apakah ilmu tersebut. Ilmu tersebut ialah anda mendapatkan Shopee Funnel Sales Meletup kami dan kami memberi promosi 2022 dengan master class Facebook Ads dan Blogging. Malah anda akan kekal seumur hidup menjadi membership Diamond kami dengan perolehi semu akses tambahan.

APAKAH NILAI RM100 PADA TAHUN 2022


Ini adalah sebahagian daripada nilai RM100 yang akan anda perolehi. Saya bukan untuk menjual tetapi ingin membantu anda dan jika anda melihat You Tube Channel kami banyak membantu semua seller baru dengan tips yang berguna untuk mereka.

Untuk memperkukuhkan nilai diri anda dalam dunia digital ini anda terpaksa belajar dan saya boleh memberi bantuan ini dengan memperkenalkan sistem sales funnel kami ini. 

Harga RM100 untuk kesemua produk Ebook kami dan membership Diamond yang kami setup bukan itu harganya. Tetapi ianya upah sebagai penat lelah saya membina rangkaian master class dalam membership ini.



Anda mungkin rasa RM100 ini mahal tetapi itulah psikologi manusia. Makan di tempat yang mahal hingga mencecah ratusan ringgit, pergi melancong hingga habis ribuan ringgit tetapi untuk ilmu bernilai RM100 anda pasti merasakan mahal.

Saya pun pernah melalui situasi sebegini kerana prioriti kita pada masa itu bukannya bisnis on line tetap desakan hidup membuat saya nekad untuk sertai duni digital marketing kerana saya mahu ubah. 

Bukannya menjadi kaya tetapi selesa dengan kehidupan sekarang. Itu impian saya dan ianya tidak akan terjadi jika saya tidak bermula dengan RM40 membeli buku EBook bisnis online pertama hinggalah saya sertai seminar bernilai ribuan ringgit


Anda fikirkan sebelum promosi kami ini tamat dan hingga nilai RM100 tiak bernilai lagi.


Apakah nilai wang Malaysia pada zaman 80an dan 90an?

Pada masa itu, nilai wang Malaysia sangat hebat di mana anda boleh membeli gula aiskrim dengan hanya RM0.20 sahaja dan makan macam-macam dengan hanya RM2 sehingga kenyang perut. Panggung wayang juga hanya memerlukan bayaran tiket sebanyak RM1.80 sahaja.


Apakah nilai RM100 pada masa kini?

Pada masa kini, nilai RM100 sudah sangat rendah. Anda tidak dapat membawa keluarga untuk makan di restoran ikan bakar Melaka dengan hanya RM100. Sekilo ikan kembong sudah mencecah RM25, dan harga barang dapur semakin meningkat.


Apakah tindakan untuk menghadapi kekurangan nilai wang Malaysia pada masa kini?

Pada masa kini, anda digalakkan untuk mencari kerja online seperti menjadi penjual di Shopee atau membuat dropship di Shopee. Anda perlu mempelajari ilmu bisnes online sebelum melangkah ke dunia digital ini. Dengan RM100, anda boleh memperolehi teknik bagaimana membuat jualan secara efektif di Shopee, mempelajari menjana pendapatan pasif melalui blogging dan meningkatkan ROI anda dengan membuat Facebook Ads.


Adakah nilai RM100 cukup untuk menghadapi kenaikan harga barangan pada tahun 2022?

Tidak cukup, kerajaan mengumumkan pelarasan gaji minimum RM1500 pada tahun 2022, tetapi sasaran kerajaan adalah harga barangan akan naik sehingga 60%. Oleh itu, kita perlu mencari jalan alternatif untuk meningkatkan pendapatan kita.


Adakah RM100 mahal untuk memperoleh ilmu yang diperlukan?

RM100 tidak mahal jika anda benar-benar berminat untuk membantu diri dan keluarga anda. Dengan RM100, anda boleh memperolehi teknik bagaimana membuat jualan secara efektif di Shopee, mempelajari menjana pendapatan pasif melalui blogging dan meningkatkan ROI anda dengan membuat Facebook Ads. Anda juga akan memperolehi pelbagai EBook tambahan serta video tip Shopee, Blogging dan Facebook ads yang berguna untuk anda.

Catat Ulasan